Pagina's

Over mij

Wat vind je op Spiritus Amicis?

De blog bevat gedichten, artikels en andere al dan niet 'literaire' uitspattingen, geschreven door Lynn Van Hoof. Op elke post kan je reacties geven. Die zijn altijd welkom, zolang ze deftig blijven. Elke reactie moet eerst goedgekeurd worden.
Artikels kan je ook terugvinden bij De Ark van Jean-Marc.
Voor meer informatie en updates kan je Lynn ook volgen op sociale media, zie de zijbalk.


Wie is Lynn Van Hoof?


Lynn is een jonge dichteres uit het kempische Turnhout. Als puber schreef ze vaak gedichten, maar pas rond 2012 hervindt ze zich in de poëzie. Ze begint terug te schrijven, verdiept zich in allerlei dichters en schrijvers en wordt ontdekt door niemand minder dan Tom Driesen, ex-stadsdichter van Turnhout. Dankzij hem kan ze zich dichter van het Collectief Dichterbij noemen en publiceerde ze haar debuutbundel 'Nachtvlinder' bij CoDi's hobbyuitgeverij De Onderste Plank. De bundel bleek een succes, dank aan familie en vrienden, en een tweede druk volgde. Sinds kort kan je het bundeltje ook lenen in de bibliotheek van Turnhout (Turnhouts goud, onderste plank). 
Sinds haar debuutoptreden op 4 april 2015 beklimt ze regelmatig verschillende podia in België en Nederland, zoals De Sprekende Ezels Turnhout, Dakdichters Turnhout, Poëziebus halte Turnhout, Pepperplus Eindhoven, Balonnenvrees Antwerpen, 1m2-podium Breda, etc.
Ook is Lynn sinds eind 2016 is redactielid bij het Nederlandse literaire magazine Po-e-zine.

Haar bundel 'Nachtvlinder' is volledig uitverkocht, gelukkig kan je de bundel ook hier online bekijken.

Geïnteresseerd in op welke podia Lynn zal verschijnen? Klik hier!