dinsdag 22 maart 2016

In de krant!

Of op z'n minst op de online versie ervan. Ter ere van de manager van het jaar, Carta Mundi CEO Chris Van Doorslaer, werd er door stad Turnhout een receptie opgezet. Niet enkel mocht Collectief Dichterbij -met leden Wim Paeshuyse, Iris Wynants, Sus Van De Leest en ikzelf- een poëtisch intermezzo verzorgen, er werd ook een zeer speciaal cadeau gegeven.

Chris Van Doorslaer werd in januari door Trends verkozen tot manager van het jaar. Om deze heuse prestatie te vieren wilde stad Turnhout hem in de bloemetjes zetten. Dat gebeurde op 17 maart 2016, in het nationaal museum van de speelkaart in Turnhout. Buiten de gewoonlijke speeches van burgemeester, de man of the hour en andere belangrijke mensen, mochten wij -leden van Collectief Dichterbij- de nodige rustmomenten vullen met poëzie en muziek. Mijn gedicht Blufpoker, speciaal geschreven voor de gelegenheid, maakte er zijn debuut.
Als slot van de avond kwam het speciale cadeau, wat door burgemeester Eric Vos en Chris Van Doorslaer werd onthuld. Voor de ogen van menig Turnhouts politicus, pers e.a. verscheen mijn gedicht Kaartenhuis, volledig gekalligrafeerd, met prachtige tekeningen en mooi ingekaderd.
Uiteraard werd ik helemaal warm van trots, vooral wanneer we de dag er na een mooi artikel vonden op de site van Het Laatste Nieuws. Let vooral op de foto van het gedicht tussen de burgemeester en de manager van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een reactie of feedback, doe het dan op een beschaafde manier.