maandag 20 april 2015

Hét tributeconcert van de 20ste eeuw

Op 24 november 1991 stierf Queen’s Freddie Mercury aan een longontsteking ten gevolge van aids. Mercury had niet alleen een grote invloed op de hedendaagse muziek, zijn dood zorgde ook voor verschillende awareness-campagnes en een heel andere kijk op de ziekte.
Op 20 april 1992 organiseerde de drie overgebleven leden een tributeconcert ter nagedachtenis van hun zanger. Het vond plaats in het Wembley Stadium in Londen en de opbrengst ervan ging naar het Mercury Phoenix Trust. Er stonden verschillende artiesten op de affiche waaronder Metallica, Def Leppard en Guns ‘n’Roses. Ze speelden verschillende nummers van Queen, maar ook van onder andere David Bowie, George Michael en Elthon John.
Buiten zijn heerlijke stem en fantastische performance was Freddie Mercury bekend om zijn sassy uitspraken. Hieronder een aantal pareltjes:
- ‘Ik wil niet naar de hemel, ik ga liever naar de hel. Denk eens aan al die interessante mensen die je daar ontmoet. Jij zal daar ook zijn.’
- ‘Ik ben een muzikale prostituee, mijn beste!’
- ‘Ik word geen popster, ik word een Legende!’
En in dat laatste had hij gelijk. Om de legende nog een keertje te herdenken kan u kijken naar Metallica dat het best hevige Queen-nummer Stone Cold Crazy spelen: https://www.youtube.com/watch?v=gY05WFFvovU.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een reactie of feedback, doe het dan op een beschaafde manier.