woensdag 24 september 2014

Lynn ziet boeken.

Ongeacht het weerbericht: het is zomer, en dan zijn er een hoop buitenactiviteiten te bezoeken die de moeite waard zijn. Onder de noemer Zomer van Antwerpen worden er in de havenstad verschillende dingen georganiseerd. Deze week bezocht Lynn de Zomerbibliotheek, waar kinderen van alle leeftijden strips en boeken kunnen vinden. Vermits ze niet op zien tegen een stevige wandeling. En een geurflard van de haven. 

Antwerpen zomert en dat is duidelijk te merken. Heel Antwerpen bruiste tijdens ons bezoek, met onder andere het Bollekesfeest en iets met extreme sporten aan het MAS. Maar wij waren meer geïnteresseerd in de Zomerbar waar, belangrijker nog, ook de Zomerbibliotheek huist.
Om bij de Zomerbibliotheek te raken moesten we een heel eind wandelen. Het lag een eindje verwijderd van het Red Star Line-museum en was amper bereikbaar met het openbaar vervoer. Toen we aankwamen waren we dus heel blij met de beschikbare strandstoeltjes. Na wat genieten van het zonnetje gingen we naar de bib en ik voelde me daar, als boekenwurm, geheel thuis. Ik zag boeken van Charles Dickens en Herman Hesse en ook bij de jeugdboeken vond ik de must-reads van Thea Beckman en Roald Dahl. Er was voor ieder wat wils, van strips tot informatieve boeken. Ook voor de allerkleinsten die nog niet zo goed kunnen lezen werd er entertainment voorzien. Zo konden ze naar luisterboeken en voorleesmoeders luisteren, of kleine kunstwerkjes maken.
De Zomerbibliotheek is met andere woorden een goed en gezellig initiatief. Het zou alleen wat dichter naar het centrum mogen de volgende keer. Op die manier is het beter en voor meer mensen bereikbaar, maar er zou ook minder hinder zijn van de stank van de haven.

(Verschenen in 'De Ark van Jean-Marc' onder de rubriek 'Openingsartikel: Zomer van Antwerpen (goed)gekeurd door de redactie' op 24 augustus 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een reactie of feedback, doe het dan op een beschaafde manier.